Call Me 0763.52.30.39

Strada Tepes Voda nr 4 , sector 2

Follow Me
Make-up artist > Machiaje  > La ce este bun un curs de machiaj în 2024

La ce este bun un curs de machiaj în 2024

Chiar așa, la ce este bun când avem atâta informație gratis pe internet? 

Avem atâta informație încât uneori suntem agasați de ea, pe toate rețelele de socializare apare cineva care încearcă să ne vândă ceva. 

Ne arată cum folosește un anumit produs sau ne vorbește despre produsul lui preferat. 

Pe Instagram se prezintă tot felul de personaje cu un ten și un machiaj impecabil, de abia îți poți da seama dacă sunt reale sau au filtre. 

În magazinele de specialitate sunt vânzătoare instruite să te ajute, deci ajutor există peste tot. 

Dar vreau să te întreb dacă ai plecat vreo dată din magazin cu produsul nepotrivit si cel mai important cum stai  tu cu realizarea unui machiaj, atunci când ai un eveniment important. 

Hai să ți spun de ce încă nu știi să te machiezi. 

Atunci când ai informație gratis nu te ajută cu practica. 

Ai nevoie de practică îndrumată de un specialist.

Este nevoie să pui mâna pe produsele de machiaj și să lucrezi cu ele, sub supravegherea cuiva care îți verifică și corectează fiecare mișcare. 

Asta se întâmplă in cadrul cursului meu de Self Make-up “Be your own artist” 

Dinamica cursului este cam așa: 

Facem teorie, după un exercițiu practic, după fetele își realizează machiajele pe jumate de față  iar eu le arat pe cealaltă jumătate de față. 

  • In prima zi fetele sunt întâmpinate cu cadouri: pensule cu care vor lucra la curs și produse de machiaj. 

După ce facem prezentările și fetele îmi spun ce așteptări au legat de machiaj, începe prima oră de teorie în care le explic cum ne alegem produsele de machiaj potrivite pentru fiecare, cum se folosește corect fiecare pensulă. 

După teorie facem și un exercițiu practic în care le învăț pe fete cum să își aleagă FDT ideal dintr-o gamă completă.  

Apoi în prima zi ca și machiaj avem de realizat o bază ideală pt fiecare ten în parte, ca textură si nuanță.  

  • În ziua 2 intrăm cumva în pâine și le arăt fetelor in teorie și apoi în practica ce inseamnă iluminarea și umbrirea și cum se aplica ea in machiaj.   Fetele fac un exercițiu practic de desen pe mâna cu produsele de machiaj pentru a se obișnui să lucreze cu ele și să înțeleg mai bine teoria predată. Apoi trec la realizarea unui machiaj de tip smoke eyes, însoțit de un contouring ca la carte. Urmează să facem poze, pentru a analiza machiajul și în fotografie și fetele pleacă acasă cu un machiaj superb. 
  • În ziua 3-a începem cu o scurtă teorie dar și recapitulare, eventual lămuriri dacă cineva are întrebri. Tema fetelor de machiaj în ultima zi este să își găsească un model de make-up preferat, apoi să îl recreeze pas cu pas. În cea de-a 3 zi fetele sunt mai relaxate atunci când își aplică baza și deja observ ca nu mai au nevoie de ajutorul meu pentru a creea corect baza de machiaj.

Le sfătuiesc să își aleagă un machiaj care să fie pe aceeași nivel cu abilitățile lor. Să îl poate realiza cu ușurință și acasă. 

Tot în cea de a 3-a zi vorbim despre mici detalii care fac diferența. Sprâncene, gene false pentru cine își dorește. Le arăt și explic cum să îți întrețină sprâncenele acasă și mai punem la punct mici detalii legate de machiaj. 

După efortul depus în aceste 3 zile din partea mea și a fetelor machiajele sunt foarte frumoase și arată ca cele ale unui profesionist. 

La final avem grijă să fotografiem aceste amintiri, fetelor le sunt înmânate diplome de participare și ne răsfățăm cu un pahar de Proseco. 

Sunt 3 zile minunate de relaxare și terapie prin culori și punerea în practică a unui obicei feminin. Arta machiajului. 

No Comments

Leave a reply