Call Me 0763.52.30.39

Strada Tepes Voda nr 4 , sector 2

Follow Me
Make-up artist > Machiaje  > La ce ajuta pudra de fata?

La ce ajuta pudra de fata?

Secole la rand acest produs cosmetic a fost folosit de femei din intreaga lume, indiferent de ingredientii din care acest produs era preparat.

Indarjirea femeii de a fi frumoasa era la fel de mare cum este si acum. Daca acum ne putem folosi de diverse interventii cu botox, silicon sau collagen, uneori cu riscul de a ne pune viata in pericol si sanatatea pe locul II, trebuie sa stim ca si urmasele noatre au fost la fel de „curajoase”.

Pana in sec XIX pudra a fost confectionata din mixturi mortale de Plumb Mercur si Cupru. Aceste mixturi aplicate pe piele zi de zi duceau la eroziuni ale epidermului pana la distrugerea totala.

In felul acesta i-a venit minunata idee unei doamne pe nume Aqua Toffana, din sec XVIII de a folosi pudra in scopuri deloc ortodoxe, si anume: pentru a-si omora partenerul de viata.Sub falsa acoperire, ca le invata pe tinerele doamne sa foloseasca si sa utilizeze corect aceasta minunata pudra, ea le tinea un curs prin care le invata cum sa procedeze astfel incat sotii lor sa inhaleze o cantitate cat mai mare din pudra sa magica. Ingredientul surpriza din acesta pudra fiind arsenicul, inhalat acesta ducand la deces. Seniora Aqua Toffana fiind executata! ( mie una imi pare rau, consider ca oamenii inventivi trebuiesc sustinuti in proiectele lor indiferent de natura acestora).

Sa revenim la ale noastre si sa vedem la ce ne poate ajuta pudra de fata in ziua de azi.
Matifierea, fixare, catifelare, luminozitate, acoperire, protectie UV si uniformizarea machiajului sunt cateva din proprietatile cele mai importante ale acestui produs cosmetic.
In functie de necesitatea tenului nostru si de rezultatul pe care vrem sa il obtinem, ne putem indrepta alegere spre un anumit tip de pudra.
Iar acum voi incerca sa mentionez toate tipurile de pudra care imi sunt cunoscute si calitatile acestora:

    1. Translucida pulbere

– se potriveste oricarei nuante de ten, ajuta la matifierea si catifelarea tenului, da senzatia de transparenta a portelanului, ajuta la indepartarea particulelor nedorite de fard.

    2. Compacta

– este in general o pudra cu putere mare de acoperire, ajuta la fixarea si rezistenta in timp a machiajului, modereaza excesul de sebum dand astfel un aspect natural tenului.

    3. Minerala

– este 100% naturala si ecologica, are proprietati impotriva razelor UV, da un aspect luminos si permite pielii sa respire datorita proprietatilor sale minerale.

    4. Corectoare

– ne ajuta in a ne corecta micile imperfectiuni ale fetei, lasand un aspect mat, pot fi in diverse nuante pentru acoperirea rosetii, arsuri solare, petelor, sau cosurilor.

    5. Pulbere

– lasa un aspect lejer, are putere de acoperire medie, catifeleaza pielea si astfel impiedica impuritatile ce se afla in aer sa adere pe tenul nostru.

No Comments

Leave a reply